Minulog vikenda u Sarajevu je održan Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore na kome je učešće uzelo 11 zemalja i preko 800 takmičara.
Zrenjaninski karatisti imali su zapažen nastup i rezultate. Naime, troje članova Karate kluba Zrenjanin u sklopu reprezentacije Srbije učestvovalo je na Balkanskom šampionatu i svi su se vratili sa medaljama! U kadetskoj konkurenciji Anja Milovanović do finala došla je pobedivši takmičarke iz Rumunije (1:0), zatim je sa takmičarskom iz Turske (1:1) pobedila na sudijsko izjašnjavanje kao i protiv takmičarke iz Hrvatske (2:2). Dok je u finalu izgubila od domaće takmičarke sa minimalnim rezultatom 0:1.

srebna-anja-i-bronzana-aleksandra

Aleksandra Vujasinović vratila se sa dve bronzane medalje, jedna u ekipnoj i jedna u pojedinačnoj konkurenciji. Po pojedinačne medalje u juniorskoj konkurenciji došla je pobedivši takmičarsku iz Hrvatske (3:0) i BIH (1:0), dok je u trećem kolu izgubila od takmičarke iz Turske sa 0:1. Kasnije je bronzu osvojila pobedivši u repasažu drugaricu iz reprezentacije sa 3:0. U ekipnoj konkurenciji sa drugaricama iz reprezentacije za bronzanu medalju pobedili su ekipu iz Slovenije 2:1.
Mlađi senior Đorđe Salapura u prvom kolu pobedio je takmičara iz Makedonije 3:0, dok je u drugo kolu na sudijsko izjašnjavanje izgubio od domaćeg takmičara koji se kasnije plasirao u finale i tako obezbedio Salapuri borbu za bronzanu medalju kroz repasaž. U prvom repasažnom meču pobedio je takmičara iz
Hrvatske sa 2:0 a zatim za treće mesto sa rezultatom 3:2 i takmičara iz Srbije.

bronzani-djordje