Авив Парк ће у суботу, 24. септембра, бити домаћин хуманитарно-спортске манифестациjе “ДЕЦА-ДЕЦИ, ОДРАСЛИ СВИМА”, у оквиру коjе ће бити одржана “Трка за срећниjе детињство”, 9. Мини олимпиjада удружења за помоћ МНРО, добровољно давање крви и продаjна изложба ручних радова особа са сметњама у развоjу. Манифестациjа има за циљ промоциjу спорта као здравог начина живота, као и прикупљање средстава за куповину апарата за диjагностификовање деформитета локомоторног система за децу предшколског узраста са териториjе Града Зрењанина.

Тим поводом jавности су се данас обратили Славиша Влачић, члан Градског већа Града Зрењанина, Симо Салапура, генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина, Александра Танасиjевић, секретар Црвеног крста Зрењанин, Татjана Лоjовић, заменица директора Предшколске установе Зрењанин и Данка Гладовић, директорка маркетинга компаниjе “Авив Арлон”.najava_decadeci_3

Влачић jе позвао што више наших суграђана да се укључе у манифестациjу и допринесу њеном хуманитарном карактеру, а допис jе упућен и школама и ученицима. Посебно ће бити награђена школа из коjе се, пропорционално укупном броjу, на манифестациjу одазове наjвећи броj ученика.
– Обезбедили смо и превоз за децу из насељених места, како би што више омасовили манифестациjу и прикупили потребна средства за апарат намењен деци предшколског узраста, за диjагностиковање деформитета кичменог стуба. То jе и главни циљ ове манифестациjе. У претходном периоду имали смо “Трку за срећниjе детињство”, коjа jе сада сегмент ове приче, коjу организуjу Спортски савез града Зрењанина и Црвени крст, уз подршку локалне самоуправе и Авив Парка, у чиjем се амбиjенту манифестациjа одржава – обjаснио jе Влачић.


najava_decadeci_5

Симо Салапура рекао jе да ће у спортском сегменту манифестациjе, “Трци за срећниjе детињство”, учествовати предшколци, основци и средњошколци, те да трка треба да пружи информациjу колико смо заинтересовани за учешће у хуманитарно-спортским манифестациjама.
– Позивам све заинтересоване да се укључе и у ревиjалну трку, купе такмичарски броj и тиме допринесу куповини апарата за Предшколску установу, а то могу учинити и они коjи нису у могућности да трче. Могу и да купе неки рад са изложбе рукотворина особа са сметњама у развоjу, или да добровољно даjу крв. У оквиру ове манифестациjе одржава се и 9. Мини олимпиjада удружења за помоћ ментално недовољно развиjеним особама, у организациjи удружења “Сунцокрет”. Очекуjе се учешће преко 150 такмичара из више од десет градова и општина са териториjе Воjводине, а такмичења се одржаваjу на спортским теренима Авив Парка – казао jе Салапура.

Александра Танасиjевић рекла jе да се “Трка за срећниjе детињство” и овога пута, као и претходних година, одвиjа под препознатљивим слоганом – “Имамо циљ – дођите на старт!”.
– Циљ jе свих ових година био да се помогне деци, да се унапреди њихов живот и школовање и колико смо били у могућности, увек смо томе тежили. Ове године жеља нам jе да помогнемо Предшколскоj установи, а то можемо учинити куповином такмичарског броjа, у непромењеном износу од 50 динара, као и годинама уназад, и надам се, уз велики броj учесника – истакла jе Танасиjевић.


najava_decadeci_4

Татjана Лоjовић изнела jе податак да jе у вртиће Предшколске установе Зрењанин уписано око 2.500 деце, а да jе припремног предшколског узраста њих око 700, што jе циљна група за коришћење апарата коjи се набавља.
– Апарат обезбеђуjе аутоматско мерење, проверавање и праћење деформитета кичме, поремећаjа у ставу тела, као и степена покретљивости кичме и врата, а примена апарата коjи нема контраиндикациjа, jер ради на принципу сензора покрета и нагиба, подразумева низ функциjа. Статистика jе показала да наjвећи броj деформитета кичменог стуба настаjе у узрасту деце припремног предшколског узраста и жеља нам jе да се то на време откриjе и деца усмере ка установама где ће ти деформитети моћи да се исправе. Сличног апарата нема ни у jедноj зрењанинскоj установи, а колико знам ни у Воjводини – обjаснила jе Лоjовић.najava_decadeci_2


Данка Гладовић изразила jе задовољство што jе “Авив Парк” узео активно учешће у jедноj оваквоj манифестациjи, коjа jе од значаjа за локалну заjедницу, а првенствено има хуманитарни карактер.
– Испоставило се да ми имамо техничких могућности за одржавање трке и манифестациjе, тако да смо заjеднички, у договору са Спортским савезом града, закључили да то можемо да спроведемо и срећни смо због тога. Ми смо пружили подршку и одређене видове помоћи у организациjи манифестациjе, како би све било спроведено до краjа на прави начин. Драго нам jе што можемо да се одазовемо оваквим акциjама и што оне могу да буду одржане управо у Авив Парку – нагласила jе Гладовић.najava_decadeci_1


Сатница програма манифестациjе “Деца-деци, одрасли свима”:
– 10.00 часова: 9. Мини олимпиjада Удружења за помоћ ментално-недовољно развиjеним особама – Очекуjе се учешће представника из 10 градова и општина са териториjе Воjводине

– 11.00 часова: Трка за срећниjе детињство – Трка jе отвореног типа за све ученике основних школа и срењих школа. Ученици ће куповином стартног броjа (по цени од 50 динара) и истрчавањем утврђене трасе прилагођене узрасту (од 100 до 800 метара), дати своj допринос овоj акциjи, сопственом здрављу, али и здрављу друге деце.

– Ревиjална трка – старт трке предвиђен непосредно по завршетку “Трке за срећниjе детињство” – Трка отворена за све грађане и посетиоце Авив Парка хуманог и спортског срца. Стартни броjеви, коjи су уjедно и прилог за куповину апарата за рано диjагностификовање деформитета кичменог стуба, ће се продавати на пунктовима у кругу Авив Парка до самог почетка трке.

– Добровољно давање крви 10-12 часова (за све пунолетне и здравствено способне посетиоце Авив Парка и гледаоце трке)

– Продаjна изложба ручних радова особа са сметњама у развоjу 10-13 часова.

За све учеснике ће бити обезбеђене дипломе и захвалнице, а предвиђено jе да наjуспешниjи ученици добиjу медаље и пехаре.
Jедан део средстава ће бити намењен за награде поjединачним школама чиjи ученици узму наjброjниjе учешће у овоj манифестациjи, те ће на основу своjе хуманости, и свог спортског духа ученици имати прилику да донесу награду и матичноj школи из коjе долазе.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-4844/”Deca-deci–odrasli-svima”-u-subotu-u-Aviv-Parku