Grad Zrenjanin i gradski Sportski savez organizovali su danas zajednički prijem za 20 uspešnih sportista, osvajača medalja na međunarodnim takmičenjima u prethodnom periodu i njihove trenere. Tokom 2016. godine, braneći ne samo boje svojih klubova već i državne reprezentacije, odličja na Svetskim kupovima, evropskim i balkanskim šampionatima doneli su u naš grad takmičari u borilačkim sportovima, atletičari, stonoteniseri, vazduhoplovni modelari, odbojkašice…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Članovi karate kluba “Zrenjanin” osvojili su tri bronzane medalje – Đorđe Salapura (junior) na Regionalnom Evropskom prvenstvu, Anja Milovanović (kadetkinja) na Svetskom kupu i Marina Oro (pionirka) na prvenstvu Balkana, dok je karatista “Zadrugara” Dejan Cvrkota bronzu u ekipnoj konkurenciji doneo sa Evropskog prvenstva.

Aleksandra Aranitović, članica Fitnes kluba “Stefani”, prvakinja je Balkana u seniorskoj konkurenciji, dok je junior Dušan Sarić, član džudo kluba “Proleter MD” osvojio srebrnu medalju na prvenstvu Balkana. Uspešni su bili na nedavnim takmičenjima i tekvondisti TK “Zrenjanin”, koji su se sa Balkanijade vratili sa pet odličja: zlato je osvojio pionir Ognjan Kuglić, srebro senior Miloš Šućur, a bronzu senior Aleksandar Čolić, juniorka Tošić Valentina i kadetkinja Danica Petkov.

Jedan od najmlađih sportista na današnjem prijemu, Ognjan Kuglić, tekvondo trenira od treće godine, a sada ima jedanaest. O svojim ovogodišnjim uspesima u pionirskoj konkurenciji kaže:
– Ova godina prošla mi je veoma uspešno i na različitim takmičenjima osvojio sam osam zlatnih i jednu bronzanu medalju. Treniram tri puta nedeljno, uslovi su odlični, uvek dajem sve od sebe. Želeo bih i da naredne godine odem na Balkansko prvenstvo i vratim se opet sa zlatnom medaljom.

Atletičari “Proletera” bili su takođe uspešni u balkanskoj konkurenciji, pa je tako junior Igor Garaji osvojio prvo mesto na Balkanskim igrama, kao član štafete, dok je senior Goran Podunavac, takođe u štafeti, zauzeo treće mesto. Bojan Gostojić, član aero kluba “Zrenjanin”, vicešampion je sveta u avio-modelarstvu, a čak šest odličja donela su sa Balkanijade dva zrenjaninska stonotenisera: mlađi senior STK “Banat” Nikola Strugarević osvojio je zlato u ekipnoj konkurenciji i u dublu, i bronzu pojedinačno, dok je Aleksa Gacev, takođe mlađi senior, član kluba “Stenes”, osvojio srebro u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, kao i bronzu u dublu.

Strugarević nagoveštava povratak “Banata” na stonoteniski tron Srbije.
– Najbolje ovogodišnje rezultate postigao sam na prvenstvu Balkana, na kom sam osvojio tri medalje. Veoma sam zadovoljan tim rezultatima, jer je u to uloženo puno truda i moji dalji ciljevi su da možda budem i državni prvak u pojedinačnoj konkurenciji, kao i da učestvujem na evropskim i svetskim takmičenjima, ako bude moguće. Siguran sam da “Banat” može opet do šampionske titule i treniramo za to da je vratimo. Nadam se da ćemo i uspeti – ističe Strugarević.

Prijemu je prisustvovala i talentovana odbojkašica ŽOK “Klek” Rada Perović koja je, kao članica kadetske državne reprezentacije, osvojila zlato na Balkanijadi, kao i članica KBS “Internacional” Marina Đekić, bronzana na Svetskom prvenstvu u kik-boksu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takmičari u savateu koji su zaslužili da budu danas među osvajačima medalja su svetski prvak Stefan Janjatov, član “Banata”, i trećeplasirani na Evropskom prvenstvu Goran Sučević, iz istog kluba.

Domaćini prijema, član Gradskog veća grada Zrenjanina Aleksandar Jevđić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Simo Salapura pozdravili su ove uspehe zrenjaninskih sportista, istakavši da Grad Zrenjanin i Sportski savez poslednjih godina čine velike napore, pre svega, da sportistima obezbede što bolje uslove za obavljanje trenažnog procesa. Jevđić se zahvalio sportistima koji su, kroz svoje uspehe, doprineli i afirmaciji grada Zrenjanina.
– Poznato mi je koliko je potrebno rada i odricanja da bi se došlo do nekog sportskog rezultata. Grad Zrenjanin želi vam da nastavite da ostvarujete uspehe i da se nekom narednom prilikom okupimo u još većem broju – poručio je Jevđić.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina i odbornik u Skupštini grada Simo Salapura rekao je da se ovom prilikom okupilo 20 sportista, iz 11 sportskih organizacija, koji su ukupno osvojili 24 medalje na oficijelnim međunarodnim takmičenjima.
– To su sportisti od pionirskog do seniorskog uzrasta, kojima čestitam i mogu da obećam da će Sportski savez i lokalna samouprava učiniti sve što je u njihovoj moći da poboljšaju uslove za bavljenje sportom i da u narednom periodu naši sportisti budu još uspešniji na velikim međunarodnim takmičenjima – naglasio je Salapura i posebno istakao napore koji se čine na poboljšanju sportske infrastrukture u gradu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Otvorili smo fiskulturnu salu u Aradcu, sutra se otvara sportska sala u Botošu, naredne nedelje i u Mihajlovu… Renovira se i najstarija hala na Balkanu, naš “Medison” i od nove godine u njoj će biti tri funkcionalne sportske celine. Ulaže se i u objekte koji su dotrajali, za njihovo saniranje i renoviranje, urađen je projekat za modernu atletsku stazu sa osam traka na Gradskom stadionu, to su sve činjenice koje idu u prilog našim sportistima, ali i gradu Zrenjaninu. Te investicije vratiće nam se i kroz povećano bavljenje sportom kod dece, kroz sportske rezultate, naravno i kroz organizovanje velikih sportskih manifestacija – zaključio je generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-4939/Dvadeset-uspesnih-sportista-iz-Zrenjanina-na-prijemu-u-Gradskoj-kuci