Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već osam godina i to veoma uspešno, na zadovoljstvo i dece i roditelja. Naime, Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz pomoć Kompanije NIS  organizovali sedmi po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari.

Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i solidarnost su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja učestvovanje u raznim aktivnostima sa sportistima sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti.

Ovogodišnji kamp okupio je tridesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba „Zrenjanin“ i Udruženja „Suncokret“, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju problema u razvoju. U proteklih sedam godina kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 500 sportista.

Generalni pokrovitelj 7. Inkluzivnog kampa „Čardak 2014“ bila je Kompanija NIS, a partneri u realizaciji projekta bili su još Grad Zrenjanin, Kompanija „Dijamant“, Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“, JP “Vojvodinašume“, „Mat trade“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedica“.