Ivana iz meseca u mesec pomera rezultatske granice, ali i zbog izgleda nikoga ne ostavlja ravnodušnim kada se pojavi na stadionu.

Ivana Spanovic

Zbog toga i ne čudi što je sajt Međunarodne atletske federacije (IAAF) upravo našu šampionku u skoku udalj odabrao za sagovornicu za intervjuu u kome je pričala o manje poznatim stvarima iz njenog života pod nazivom „Prvi utisak“.

– Kako se zvao vaš prvi kućni ljubimac?
– Bio je to persijski mačak Marko. Veoma sam ga volela. Sećam se da smo jednom prilikom majka i ja imale problem sa migrenama. A on je dolazio da nam greje glave. Tako znam i da je on nas voleo.

– Koje je prvo jelo koje ste naučili da skuvate?
– Moj brat je profesionalni kuvar, pa sam od njega mnogo toga naučila. Kada nešto skuvam, uvek sam zadovoljna kako ispadne. A prvo moje kulinarsko umeće pokazala sam spremajući pastu.

Ivana Spanovic

– Kada ste prvi put napravili ludu frizuru?
– Kada sam bila mlađa obrijala sam glavu sa strane. I bilo je strašno. Volela sam da eksperimentišem i dužinom i bojom kose i pravila sam gluposti do punoletstva. Sada, kada pogledam slike iz tog perioda, shvatam da sam imala ludo detinjstvo.

– Kada ste dali prvi intervju medijima?
– Mislim da sam imala osam ili devet godina. Bila sam vrlo stidljiva i bila je prava muka da pronađem reči tokom tog razgovora. Bila sam i zbunjena. Danas shvatam da je sve to deo posla i trudim se da budem što bolja u ovom segmentu. Mada, i dan-danas ne mogu da slušam kako zvuči moj glas tokom intervjua. Uvek utišam ton i gledam u sliku.

– Koji je bio prvi sport kojim ste se bavili?
– Karate. Tranirala sam zajedno sa starijim bratom godinu ili dve. Stigla sam do zelenog pojasa. Onda se brat prebacio na fudbal, a ja na atletiku, pošto mi se mama bavila ovim sportom. Karate mi je pomogao da naučim kako da se borim – otkrila je Ivana.

 


Tekst preuzet sa: http://ilovezrenjanin.com/sport/ivana-spanovic-karate-me-je-naucio-da-se-borim/