Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već osam godina i to veoma uspešno, na zadovoljstvo i dece i roditelja. Naime, Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku I demografiju, Grada Zrenjanina i Kompanije “Dijamant” organizovali osmi po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari.

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem, osmom kampu koji se tradicionalno održao  na Deliblatskoj Peščari u ŠRC „Čardak“ u periodu od 26. do 31. jula, bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“ i Karate kluba „Zrenjanin“: Izabela Prec,  Tatjana Prpić, Bojana Vidović, Milan Kordin, David Vuletaš, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

Partneri u realizaciji 8. Inkluzivnog kampa bili su još i Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“, JP “Vojvodinašume“, „Mat trade“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedica“.