Zrenjaninska MZ Šumica, danas je bila domaćin početka obeležavanja 50 godina karatea u Zrenjaninu. Naime, pre 50 godina, februara meseca, u prostorijama MZ Šumica održana je osnivačka Skupština prvog karate kluba u Zrenjaninu.
Iz potonjeg Karate kluba “Zrenjanin” u narednim decenijama osnovani su gotovo svi karate klubovi u Srednjem Banatu, ali i šire. Predstavnici svih zrenjaninskih karate klubova okupili su se da otkriju spomen tablu koja će buduće generacije karatista podsećati na ovaj važan jubilej.
Tablu su otkrili, pomoćnik Gradonačelnika Simo Salapura i najstariji karatista u Zrenjaninu Bogdan Kesić koji se inače u članskoj knjižici prvog karate kluba u Zrenjaninu vodi pod brojem 1.
Tokom ovog događaja održan je sastanak na kome su se predstavnici klubova dogovorili da se u sklopu obeležavanja održi i izložba, svečana akademija i javni trening.
Zrenjaninski karate imao je važnu ulogu u razvoju sporta u Gradu, ali i u našoj državi. Zrenjaninski karatisti, među kojima je svakako najuspešnija bila Snežana Perić, ostavili su neizbrisiv trag na srpskoj i međunarodnoj sportskoj sceni.