Na Prvenstvu Evrope za regione, koje je održano 04.-05. juna 2016. godine u Turskoj, Srbija je sa dve zlatne i četiri bronzane medalje u generalnom plasmanu zauzela drugo mesto, dok je prvo mesto pripalo Turskoj.

djordje sa peharom iz turske

Za Srbiju zlatne medalje osvojili su kata tim Beograda u kategoriji kadetkinja i juniorki i kata tim Beograda u kategoriji kadeta i juniora dok su bronzane medalje osvojili kata tim Vojvodine u kategoriji seniorki, seniorke Beograda u borbama ekipno, kadeti i juniori Vojvodine u borbama ekipno i kadeti i juniori Beograda u borbama ekipno.

ekipa vojvodine

Za region Vojvodine nastupili su i takmičari Karate kluba Zrenjanin Anja Milovanović, Aleksandra Vujasinović i Đorđe Salapura. Sa medaljom se, kao i prošle godine sa istoimenog takmičenja vratio Đorđe Salapura koji je uz pomoć svojih drugara iz ekipe potvrdio prošlogodišnji uspeh iz Pariza. U odlučujućom borbi za medalju kadetsko-juniorka ekipa reprezentacije Vojvodine savladala je ekipu iz Turskog regiona Akdeniz rezultatom 3:2. Đorđove klubske drugarice ovoga puta ostale su bez medalje.