Dubrovnik je bio domacin Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mladje seniore na kome je ucesce uzelo 12 reprezentacija i preko 800 takmicara.
Za nacionalni tim Srbije nastupili su i takmicari Karate kluba Zrenjanin, Djordje Salapura i Anja Milovanovic koji su pored pojedinacnih nastupa u borbama imali i nastupe u ekipnom nadmetanju. Anja Milovanovic nastupila je za juniorke u kategoriji -59 kg gde je od ukupno cetri meca izgubila samo finalni mec i to od drugarice iz reprezentacije, inace svetske prvakinje. U ekipnom nastupu Anja je sa drugaricama iz ekipe osvojila bronzanu medalju pobedivsi Rumunke i Makedonke, dok su izgubile od domace ekipe.
Djordje Salapura u pojedinacnom nastupu nije ostvario zapazen rezultat i ovoga puta ostao je bez medalje, dok je u ekipnom nastupu savladana prvo Turska, zatim Rumunija i u finalu reprezentacija Hrvatske i tako osvojena ekipna titula u uzrastu mladjih seniora. Na ovom prvenstvu Nacionalni tim Srbije u generalnom plasmanu bio je najuspesnija reprezentacija.