Субота, 23.септембар од 10h до 14h

Авив Парк Зрењанин у сарадњи са Градском управом града Зрењанина, Спортским савезом града Зрењанина, Црвеним крстом, Савезом за школски спорт већ по други пут организује у суботу, 23.09., хуманитарно–спортску манифестацију „ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“, а у циљу промоције спорта и здравог начина живота и одрастања.

Основни циљеви манифестације су:
• Промоција спорта као здравог начина живота, и потребе да се деца од раног узраста редовно баве физичком активношћу како би се правилно и здраво развијала, и
• Активно учешће у прикупљању средстава за успешне ученике који су остали без родитеља у породицама које су у стању социјалне потребе

Позивамо све заинтересоване ученике свих основних школа да учествују у манифестацији „ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“, у оквиру које ће бити одржане:
1. У 10.00 часова: IX Мини Олимпијада Удружења за помоћ ментално-недовољно развијеним особама
2. У 11.00 часова: Трка за срећније детинство – Трка је отвореног типа за све ученике основних школа и средњих школа. Ученици ће куповином стартног броја и истрчавањем утврђене трасе прилагођене узрасту (од 100 до 800 метара), дати свој допринос овој акцији.
3. Добровољно давање крви од 10 до 12 часова (за све пунолетне и здравствено способне посетиоце Авив Парка и гледаоце трке).
4. Продајна изложба ручних радова особа са сметњама у развоју од 10 до 13 часова.

За све учеснике ће бити обезбеђене дипломе и захвалнице, а предвиђено је да најуспешнији ученици добију медаље и пехаре.

Дођите да заједно промовишемо хуманост, спорт, здрав начин живота, али и да подржимо наше најмлађе!
Видимо се у суботу, 23.09., у Авив Парку Зрењанин!