Deca i mladi sa smetnjama u razvoju koji su minulog vikenda u Zrenjaninu uzeli učešće na jedinstvenoj revijalno-takmičarskoj manifestaciji „Od hendikepa do hepienda 2014“ pravi su primer za životni moto „Sve se može kad se hoće“ i potvrda da se istrajnošću i zalaganjem mogu ostvariti snovi.

Peto po redu Otvoreno prvenstve Srbije za osobe sa smetnjama u razvoju okupilo je trideset sportista sa invaliditetom iz više gradova Srbije i Bosne i Hercegovine.  Učesnici ove manifestacije koja je po svom karakteru pre sve humana, pokazali su svoje znanje i veliku želju za uspehom u disciplinama kate i prikaz tehnike. Visok nivo svesti o društvenoj odgovornosti i želju da pomognu ovo takmičenje iskazali su pre svih Kompanija NIS kao generalni pokrovitelj u okviru programa „Zajednici zajedno“, zatim Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Kompanija „Dijamant“ kao  i  rukovodstvo Nove medicinske škole. Takmičenje je u ime gradonačelnika Zrenjanina, g-dina Čede Janjića,  otvorila članica Gradskog veća zadužena za resor sporta i omladine g-đa Zlatana Ankić koja je istakla da je upravo slogan takmičenja „Od hendikepa do hepienda„ potpuno zaokružio značaj i cilj ove jedinstvene manifestacije na ovim prostorima. Nakon intoniranja nacionalne himne u izvođenju učenice Marije Aleksić, u revijalnom delu tamičenja, publici  se prvo korisnici iz Dnevnog centra za osobe sa posebnim potrebama „Alternativa“ sa njihovim fizioterapeutom Draganom Kapisodom i volonterima.  Posebnu podršku sportisti su imali od kompletnog tima i stručnog štaba Ženskog odbojkaškog kluba „Klek“. Pre samog nadmetanja šef stručnog štaba ŽOK „Klek“ Nikola Doroškov uručio je zastavicu kluba kapitenu zrenjaninskih karatista Igoru Tomiću i pozvao sve sportiste da budu počasni gosti u ligaškom odbojkaškom takmičenju kada ekipa Kleka bude domaćin.

Rezultat je u drugom planu, ali ipak ćemo istaći osvajače medalja: Prva mesta osvojili su: Zlata Bogavac, Mikloš Mezei, Nemanja Toškov, Miloš Dimić,  Dragana Stankov, Edis Kasumović, Dragana Stankov, Stevica Stajić, Mihajlo Stanojević, Imre Lakatoš. Druga mesta pripala su:  Igoru Tomiću, Stefanu Stankoviću, Svetlani Radosavljev, Dragan Stanojević, Stevica Vuković. Bronzane medalje osvojili su: Vasilije Turčinović, Ivan Fodor, Željko Gagić, Luka Jelić, Branka Zvekan, Boba Pinter, Nenad Stanojević.

Organizatori ove manifestacije bio je Karate klub „Zrenjanin“ a u suorganizaciji sa Karate Savezom Vojvodine i Karate Federacijom Srbije. Sudijski panel činili su Srđan Lagundžija, vrhovni sudija takmičenja,  Nikola Škorić, Marija Topić, , Jaša Grujin i Milan Kordin, a medicinski nadzor vršila je doktorka Stanislava Matejin.