Zdravlje naših najmlađih nam je svima najbitnije, zar ne? Višečasovno sedenje za računarom, ispred televizora, sve nas brine i tera da mislimo o tome gde je nestala kultura bavljenja sportom kod naše dece, kako će se to odraziti na njihovo zdravlje i šta možemo učiniti povodom toga.


Odgovor na ovo pitanje daje Vam Karate klub Zrenjanin, i sa zadovoljstvom Vas obaveštava da pored osnovnih aktivnosti Karate kluba oformljena i Školica sporta!


Školica sporta Čigra je predviđena za decu uzrasta od 3 do 10 godina, a sa decom će raditi diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja Jovana Marković i Tamara Simić, koje su takođe i nosioci licence NTC sistema učenja.


Ovim putem,  želeli bismo da Vas upoznamo sa programom školice i osnovnim prednostima NTC sistema učenja.


Osnovni program će se sastojati iz 3 treninga nedeljno, po 60 minuta i to:

1.         Gimnastika sa korektivnom gimnastikom

2.         Osnove bazičnih sportova, sportova sa loptom i borilačkih sportova

3.         Poligoni spretnosti, ritmika i ples


Grupe će biti podeljene prema uzrastu i to: prva grupa – uzrast od 3 do 5 godina i druga grupa – uzrast od 6 do 10 godina, a takođe nam je u planu da sa povećanjem interesovanja za školicu formiramo i nove grupe.


Takođe bitno je napomenuti da je naša školica, prva školica u Srbiji koja će raditi sa licencom NTC sistema učenja, koje se u većini evropskih zemalja već dugi niz godina uspešno obavlja. NTC sistem podrazumeva podizanje intelektualnih sposobnosti dece, sprečava poremećaje koncentracije i pažnje u školskom periodu, razvija koordinaciju pokreta i motorike, a takođe i razvija brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja.


Ciljevi koje naša školica želi postići u radu sa decom, su sigurno i ciljevi koje svaki roditelj želi za svoje dete! Jedan od naših osnovnih ciljeva jeste pravilan rast i razvoj deteta, kao i stvaranje pozitivnih navika i pozitivnog stava o vežbanju, i sve to kroz igru. Pored ovoga, naravno najveći akcenat stavljamo i na unapređivanje zdravlja deteta, prevenciju i rano otkrivanje deformiteta, razvoj motoričkih i intelektualnih sposobnosti, jer pravilan motorički razvoj utiče i na ostale segmente razvoja, poput kognitivnog, emocionalnog i socijalnog. Kroz posebno osmišljene aktivnosti zasnovane na NTC sistemu učenja (rešavanje zagonetki, misaone vežbe, grupni rad) podsticaćemo razvoj dece u svim segmentima.


Više informacija u vezi sa školicom sporta Čigra možete pročitati i na:


Jovana Marković – 0642488399


Tamara Simić – 0692220628


https://www.facebook.com/pages/%C5%A0kolica-Sporta-%C4%8Cigra/749536728469804


skolicacigra@gmail.com


https://www.youtube.com/channel/UCQlaaIV18kn963YVCV9Suxg


Pozivamo sve zainteresovane  da nas posete na nekom od treninga, i tako se uživo uvere u kvalitet našeg rada.  Vidimo se!


ZAVRTI ČIGRU – ZAPOČNI IGRU!